Per 1 november 2021 is Warbout Distributie aangesteld als hoofddistributeur voor Nederland voor Platinet.
Platinet heeft besloten om de invloed van stijgende kosten voor verzending en grondstoffen op de verkoopprijs te beperken. Verwacht wordt dat er efficiënter en kostenbesparender gewerkt kan worden vanuit een centrale distributie in Nederland.

Warbout Distributie heeft al een breed scala aan Platinet-producten op voorraad die via verschillende kanalen worden verkocht, gericht op zowel online als offline handel. Doordat Platinet vanuit het centrale distributiecentrum in Nederland gaat werken, wordt het huidige Platinet assortiment bij Warbout Distributie nog ruimer en breder. Platinet-producten zijn betaalbaar en omvatten een breed scala aan consumentenelektronica, opslagmedia, draadloze technologieën, mobiele apparaten en computeraccessoires. Platinet heeft ook een aantal submerken.

Platinet submerken
Het verhaal van de sub merken is lang, het begon toen de introductie van Platinet in Duitsland vertraging opliep vanwege merkproblemen. Om dit probleem op te lossen heeft Platinet een aantal sub merken ontwikkeld om op die manier de Duitse markt te betreden.
Nu zijn de merkproblemen opgelost, maar omdat de nieuw gecreëerde merken goed verkopen en de klanten eraan gewend zijn geraakt, houdt Platinet ze aan. De grootste ontwikkeling in de merken in de toekomst betreft het assortiment van Platinet en Varr.

Productgroepen waarin Platinet actief is:
Headphones/Speakers/Gaming producten/Klokken/Office producten/Lampen en verlichting/etc..
Zie deze link voor de uitgebreide lijst catalogi.

Over Platinet
Platinet is een internationaal en snelgroeiend bedrijf op het gebied van consumentenelektronica, opslagmedia, draadloze technologieën, mobiele apparaten en computeraccessoires. Platinet staat bekend als een betrouwbare producent en distributeur van hoogwaardige elektronica met een leidende positie onder de grootste Poolse exporteurs. Al meer dan tien jaar hebben zij de meest efficiënte zakelijke normen vastgesteld waarmee ze wereldwijd kunnen opereren en meer dan 3.000 producten in hun portfolio kunnen beheren vanuit het magazijnen in Europa, de VS en China. De   sterke positie, opgebouwd gedurende vele jaren, zorgt voor stabiliteit voor Platinet en hun klanten.

De klanten van Platinet kunnen rekenen op volledige logistieke en zakelijke ondersteuning en marketingback-up met de beste after-sales service. Vandaag creëert Platinet trends, bouwen ze aan de Europese markt voor mobiele apparaten en technologieën. Dag in, dag uit zoekt Platinet naar interessante ideeën en trends voor de toekomst.

Tegelijkertijd hebben zij bewezen dat innovatieve producten redelijk geprijsd kunnen zijn. Daarom promoot Platinet hoogwaardige apparatuur en technologieën die op het werk, thuis en op kantoor kunnen worden gebruikt – innovaties die het leven gemakkelijker maken.

 

Platinet is wereldwijd! “Onze kantoren bevinden zich in de meest strategische landen ter wereld: Shenzhen (China), Hong Kong, New York en Boekarest, met ons Europese hoofdkantoor in Krakau. Ons Europees logistiek centrum in Polen – in het geografische centrum van Europa – staat garant voor de snelste bezorgservice. Onze moderne en volledig geautomatiseerde infrastructuren, met dagelijks meer dan 7.000 pallets met de nieuwste producten (200 HQ) klaar voor verzending. Onze moderne en volledig geautomatiseerde infrastructuur werkt elke dag voor onze zakenpartners.”