Persbericht

Assen, 08 juni 2023

Zalman showt een reeks aan nieuwe producten tijdens Computex 2023
ZALMAN is een bekend merk in de computer hardware-industrie met een lange historie. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van: behuizingen, voedingen, koelers en accessoires. ZALMAN heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd en hun producten worden verkocht via distributeurs en retailers over de hele wereld.

In dit persbericht willen we graag de nieuwste producten van Zalman presenteren, die tijdens de Computex in Taipei zijn onthuld. Als distributeur van Zalman in Nederland, België en Duitsland hebben wij als één van de eersten toegang gekregen tot exclusieve inside-informatie over deze producten. We zijn verheugd om in dit persbericht meer details te delen over deze opwindende nieuwe releases van Zalman.

Z10 DS

Top stuk van ZALMAN is de Z10 DS ATX Mid Tower-behuizing met front display

Het meest interessante product was de nieuwe ATX-behuizing Z10 DS met een ingebouwde 15,6-inch FHD monitor, die een beeldverhouding heeft van 9:16.

Het display kan worden gebruikt als een gewone monitor die is aangesloten met een HDMI-kabel. Vooral als submonitor lijkt het erg handig, omdat je tijdens games met andere gebruikers kunt chatten en verschillende programma’s als submonitor kunt uitvoeren.

Doordat er gebruik is gemaakt van een IPS-scherm ontvang je het hoogste kleurbereik op jouw pc-display en behoud je ook een scherp beeld als je niet recht voor het display zit of staat.
Gebruikers kunnen het scherm in verschillende hoeken instellen, wat zorgt voor optimaal kijkcomfort en flexibiliteit. Bovendien kan het scherm worden verwijderd, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor maatwerk en multitasking.

De Z10 DS is uitgerust met USB 3.1 Type-C waarbij gebruikers kunnen genieten van supersnelle gegevensoverdracht en naadloze apparaat verbindingen. Dit zorgt voor toekomstbestendige connectiviteit en meer gemak voor alle gebruikers.

Met afmetingen van 481 (D) x 220 (B) x 491 (H) mm is er ruim voldoende ruimte voor grotere componenten en waterkoelers. De maximale hoogte de CPU-koeler is 173mm.

Om de grenzen van de koelprestaties te verleggen, bevat de Z10 DS twee extra 120 mm ventilatoren aan de zijkant van de behuizing. Deze strategische plaatsing maximaliseert de luchtstroom en zorgt voor een efficiënte warmteafvoer, waardoor je componenten gegarandeerd koel blijven, zelfs tijdens veeleisende taken of intense gamesessies.

Z10 DS behuizing is momenteel nog in ontwikkeling en het uiteindelijke model hiervan zal ongeveer in november dit jaar gelanceerd wordt met een advies verkoopprijs van €179,95

Behuizingen P30 (Micro ATX) en P50 (ATX)

ZALMAN introduceerde ook P30 (Micro ATX) en P50 (ATX) behuizingen, die een panoramisch zicht op het interieur bieden door het geharde glaspaneel aan de voor- en zijkant.

De schroefloze voor- en zijpanelen van gehard glas zijn handig voor het verwisselen van onderdelen en het reinigen van de binnenkant.
In het geval van de P30 zijn de I/O-poorten inclusief USB Type-C linksonder geplaatst voor gebruikersgemak, terwijl de P50 linksonder een LCD-scherm heeft om systeeminformatie te geven, zoals temperaturen van de CPU en GPU.
P30 komt zowel in het wit als zwart op de markt rond juli, met een advies verkoopprijs van €79,95
P50 wordt in november gelanceerd in het wit met een advies verkoopprijs van €118,95

P30

P50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behuizing Z9 Iceberg MS wit en zwart
Naast de huidige Iceberg behuizingen met gesloten voorkant introduceert ZALMAN een nieuw high-end Iceberg model met een mesh frontpaneel en vier 140 mm ARGB-ventilatoren. Dit model is zeer stevig en heeft een grote binnenruimte.

Daarnaast beschikt het model over een verschuifbare stoffilter op het voorpaneel om te voorkomen dat stof binnendringt en je het gemakkelijk schoon kunt maken. De Z9 Iceberg MS komt rond juli, dit jaar op de markt met een advies verkoopprijs van ongeveer €124,95

Z9 Iceberg MS black

Z9 Iceberg MS white

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast presenteerde ZALMAN ook een aantal andere pc-cases zoals M4, I3 NEO TG inclusief de Z10 Duo die vorig jaar werd gelanceerd en goede reacties kreeg.
De M4 behuizing in het wit heeft een advies verkoopprijs van €69,95 en zwart €64,95. Ze zijn beide rond juli verkrijgbaar.

M4 white

I3 Neo TG white

Z10 Duo black

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ZALMAN Koelers

Als bekend bedrijf voor pc-koelers, kwam ZALMAN met een nieuwe AIO-waterkoeler: de Alpha2.
Dit is een upgrade van hun bestaande Alpha-serie, die door Techgaming getest is. Zij hebben deze waterkoeler beoordeeld met een dikke 9 voor fantastische koelprestaties.
Bron: https://techgaming.nl/review-zalman-alpha36/

Alpha2 serie

Wij zijn daarom erg enthousiast dat ZALMAN een nieuwe Alpha waterkoeler heeft geïntroduceerd waarbij de koeler is voorzien van een uniek, vierkant pompontwerp met een functie die de CPU-temperatuur op het pompblok kan weergeven. Hierdoor kun je in één oogopslag op de hoogte blijven van de koelprestaties van je systeem.

De release van de Alpha2 met ARGB staat gepland voor het derde kwartaal en de luxe versie van dit product met LCD-scherm zal waarschijnlijk eind van dit jaar worden uitgebracht. Bij de Luxe versie is het naast het aflezen van de CPU-temperatuur ook mogelijk afbeeldingen en videobestanden zoals jpg, gif en mp4 af te spelen op het LCD-scherm. Beide varianten komen in de maten 240mm en 360mm.
Alpha2 met ARGB is verkrijgbaar in het wit en zwart en heeft een advies verkoopprijs tussen de €87,95 – €107,95. De luxe variant, Alpha2 met LCD-scherm in het wit heeft een advies verkoopprijs van €146,95 en zwart €129,95

Naast de waterkoeler toonde ZALMAN ook een zeer slanke luchtkoeler, CNPS13X en de dual-tower CNPS13X Plus, die zijn ontworpen om TDP van respectievelijk 230W en 280W en hoger te ondersteunen. Beide modellen beschikken over een temperatuurdisplay op de voorkant.
De CNPS13X in het zwart heeft een advies verkoopprijs van €49,95, Dual model €59,95 en de Plus variant €82,95. Beide modellen komen rond augustus op de markt en de CNPS13X Plus rond november.

ZALMAN voedingen
Om aan verschillende behoeften te voldoen presenteerde ZALMAN hun nieuwste voedingen:
GigaMax3(GV3, 80 Plus Bronze), TerraMax2(TMX2, 80Plus Gold) en Acrux2(ARX2, 80 Plus Platinum) met ATX3.0 en PCIe5.0. Ook showde ZALMAN een prototype voor een andere Platinum PSU met een LCD-scherm dat informatie geeft over het stroomverbruik van de PSU.
De GigaMax3 serie ZM 650W, 750W en 850W beschikt over een advies verkoopprijs tussen de €78,95 – €89,95 en komt rond augustus op de markt. De TerraMax2 in de maten 750/ 850W, 1000W en 1200W heeft een advies verkoopprijs van €135,95 – €195,95

CNPS13X Plus

CNPS13X serie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaming accessoires
Tot slot toonde ZALMAN naast veel nieuwe behuizingen, koelers en PSU’s, ook verschillende gaming producten waaronder nieuwe muizen, koptelefoons en toetsenborden. Voor de toetsenborden heeft ZALMAN ook een submerk genaamd Nori gelanceerd dat gespecialiseerd is in aangepaste toetsenborden. Dit komt uit een samenwerking opgericht met KLC, Linworks, SR Industry en Namong Art.

Bron: foto’s en informatie – General Manager van Zalman