4G ondersteuning MiniPC’s (en WiFi)

De door ons geleverde Giada modellen zijn barebone’s. Dit betekend dat er wel LAN op het mainboard zit, maar WiFi of 4G is optioneel.

Voor WiFi leveren wij M.2 kaarten en mini-PCI-ex kaarten. Controleer welk type uw mini pc gebruikt en lees ook: https://wbdis.nl/1412/antenne-aansluitingen-m-2-en-mini-pci-express-wifi-en-34g/

4G is iets lastiger. Hier is ook een sim kaart lezer voor nodig. We voeren een aantal modellen waarin deze lezer zit, er moet dan ook nog wel een 4G kaart in. (lees ook: https://wbdis.nl/1439/m-2-lte-4g3g-kaarten/)

Zit dit niet in uw mini-PC maar is er wel 4G nodig dan is een USB 4G dongel de meest eenvoudige oplossing. We hebben ook een systeem waarbij de simkaart lezer op de 4G kaart kan worden geplakt maar dit zit niet erg stevig. We raden dus een model met simkaart lezer aan of USB dongel.

In de meeste modellen kan of een Wifi kaart of 4G, zijn beide nodig dan moet 1 van beide dus worden uitgevoerd met een USB dongel.

De Quectels 4G kaarten die wij voeren hebben 3 antenne aansluitingen. ANT-MAIN is het belangrijkst, dit is de hoofdantenne. Sluit deze altijd aan. ANT-DIV is een Diversity antenne en kan soms voor betere ontvangst zorgen, maar hoeft niet aangesloten te worden. GNSS is speciaal voor GPS toepassing en kan leeg worden gelaten