Warbout Distributie verhuist voor de 2e keer in 10 jaar tijd!

Assen, 30 april 2021 – Warbout Distributie, bekend als importeur en distributeur van o.a. computer componenten van de merken be quiet!, Zalman, Akasa, eScan AV en Giada verhuist per 10 mei naar een veel ruimere bedrijfshal in Assen aan de Spanjelaan 7.

Na 10 jaar verlaat Warbout Distributie zijn huidige locatie aan de Anemoonstraat in Assen om naar een efficiënter en veel grotere bedrijfshal te verhuizen. De groei van de afgelopen jaren heeft ertoe geleid dat de bedrijfsvoering niet meer vol te houden was op de oude locatie. De corona crisis was de directe aanleiding: steeds meer mensen gingen thuis werken waardoor ICT onderdelen populairder werden en daarnaast werden er ook meer online aankopen gedaan. Hierdoor is de omzet van Warbout Distributie extra gestegen waardoor zij versneld de keuze hebben gemaakt om te verhuizen naar een grotere bedrijfshal met genoeg oppervlakte om in de toekomst te blijven kunnen groeien.

Hendrik-Jan Drenth & Mathijs Kooij, eigenaren van Warbout Distributie zijn blij met de verhuizing en trots op wat zij in korte tijd hebben bereikt. “ Per 10 mei verwachten we 100% operationeel te zijn op de nieuwe locatie. Met meer ruimte kunnen we onze merken beter ondersteunen en breder en dieper neerleggen. Ons warehouse management is geïntegreerd in onze bedrijfsautomatisering waardoor een veel hogere efficiëntie behaald wordt.”

Over Warbout Distributie

Warbout Distributie is een doorstart van Warbout Trading, opgericht in 2002 te Brielle en heeft in 2009 zijn eerste verhuizing meegemaakt naar Assen.

Zonder eigen identiteit en oorsprong uit het oog te verliezen heeft Warbout Distributie ruime ervaring in e-commerce opgebouwd  waardoor zij de ideale partner zijn voor (r)e-tailers en resellers van ICT/hardware producten. Alle bedrijfsprocessen en handelingen  zijn zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Geen ingewikkelde procedures, formulieren en andere zaken maar een zo laagdrempelig mogelijke werkwijze maakt het samenwerken met Warbout Distributie erg interessant.  De meeste samenwerkingen zijn daarom ook van lange duur.

Warbout is actief in Nederland en België en heeft een eigen marketing en sales afdeling om merken in de markt onder de aandacht te brengen. Met ruim 25 jaar ervaring in computers en hardware kan Warbout Distributie een goed beeld schetsen van de meest geschikte hardware voor middelgrote tot grote zakelijke projecten. Een van de specialiteiten zijn mini PC’s die zowel betrouwbaar als kostenefficiënt ingezet kunnen worden.

Warbout Distributie heeft een van de laagste distributiekosten in Nederland, interessant voor zowel de (r)e-tailers en resellers  alsook de vertegenwoordigde merken. Er is een ruime voorraad aanwezig voor de belangrijkste webshops in Nederland en er is ook een ruim aanbod voor zakelijke ICT – systeembouwers / digital signage. Warbout Distributie zorgt voor een snelle levering waardoor de marktgroei wordt gestimuleerd in de huidige competitieve online 24-uursmarkt.

De keuze voor het samenwerken met  merken en producten is weldoordacht en onderscheidend. Bij die keuze worden verschillende zaken afgewogen: is het product kwalitatief goed, is de prijs in verhouding met de kwaliteit en is het product actueel en verkoopbaar voor onze (r)e-tailers en resellers.

De markt, vraag naar producten en de techniek verandert snel. Warbout Distributie heeft een enthousiast team mensen dat telkens probeert in te spelen op deze veranderingen.

Een distributeur met toegevoegde waarde van ANB5 Business suite

Alle bedrijfsprocessen bij Warbout Distributie draaien op ANB5. De informatie voorziening naar buiten kan geheel naar wens van de (r)e-tailers en resellers worden aangepast, met keuze uit rapportages waarbij bijvoorbeeld openstaande bestellingen worden weergegeven, facturen, RMA, retour statussen etc. Het is ook mogelijk een keuze te maken wanneer  en hoe vaak hij deze informatie wenst te ontvangen.

ANB5 bestaat uit een team enthousiaste professionals aangevuld met wisselende specialisten voor specifieke onderdelen. ANB5 ontwikkelt zelf dit bedrijfsinformatiesysteem dat uitermate geschikt is voor bedrijven die opereren in de detailhandel, groothandel en specialistische bedrijven in de computer branche. De software is volledig onder eigen beheer en zal dus continue onderhouden worden om in te spelen op veranderende situatie waardoor we een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite besparen. Uniek aan ANB5 is de volledige integratie van alle bedrijfsaspecten zonder koppelvlakken en dus ook zonder veelal dure consultants.

Locatie

bedrijfshal Spanjelaan 7 is gelegen op modern bedrijventerrein Messchenveld. Nabij op- en afritten van A28 Assen-Noord. De bereikbaarheid met de auto is optimaal. De op- en afritten van rijksweg A28 bevinden zich op steenworp afstand.