Microsoft Enterprise IoT versies

We leveren verschillende versies van Microsoft Windows IoT Enterprise. In dit document een (eenvoudige) uitleg van de verschillen.

EPKEA vs PKEA

PKEA: Je krijgt een regulier activatie code (zoals bij een gewone Windows 10). Installeer de Windows Enterprise IoT en voer gewoon in het systeem de activatie code in. Op de geleverde sticker zit deze activatie code.

EPKEA: De eindklant sluit een contract af met Microsoft. Ze krijgen een speciale activatiekey. Deze wordt aan de image toegevoegd. Na een sysprep wordt deze image naar de machines overgebracht. Ze zijn dan gelijk geactiveerd bij inschakelen. Op de sticker die je krijgt zit geen activatie code, maar alleen een speciale code die gekoppeld is in de database van Microsoft aan de key die je van Microsoft hebt gekregen. De eindklant moet dus zelf deze image aanleveren. Dit is vooral handig bij grote aantallen, je hoeft niet bij elke machine een activatie uit te voeren en een key in te typen.

Dan zijn er nog 3 klasses, op basis van de processor kracht kies je de juiste versie, dit staat duidelijk omschreven in het product. Neem bij twijfel contact op.