Xilence viert zijn 10-jarig jubileum met een speciale X-behuizing

Persbericht

Assen, 03 augustus 2023

Xilence viert zijn 10e verjaardag met een speciale X-behuizing XG151, behorende tot de performance X-serie! 

Het merk Xilence bestaat sinds 2003 en is oorspronkelijk ontstaan uit het distributiebedrijf Jet Computer Products GmbH, opgericht in 1996, gevestigd in Hannover.

In 2013 besloot Listan GmbH het merk Xilence over te nemen. Listan had in 2002 al be quiet! opgericht dat sindsdien erg succesvol is op het vlak van behuizingen, voedingen en koelers voor PC bouwers. Op 19 augustus 2013 werd de dochteronderneming Xilence GmbH opgericht. Sindsdien bevindt het hoofdkantoor van Xilence zich in Hildesheim, Duitsland, terwijl het moederbedrijf nog steeds gevestigd is in Glinde, in de buurt van Hamburg.

Over Xilence

Al meer dan 10 jaar staat het merk Xilence voor koel- en geluid minimaliserende componenten voor desktop-pc’s. Naast componenten en accessoires voor desktop-pc’s, zoals voedingen, CPU-koelers en case-fans, omvat het productportfolio ook universele notebookladers en notebookkoelers.

Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Xilence, bestaande uit Duitse en Taiwanese ingenieurs, werkt continu aan oplossingen om geluid en stroomverbruik in pc’s te minimaliseren, ondanks dat systemen steeds veeleisender worden wat betreft processor- en grafische prestaties.
Maar ook innovaties zoals de DC-naar-DC-technologie voor PSU’s worden in hun ontwikkelingsproces meegenomen. Op deze manier wil Xilence garanderen dat ze hun klanten kunnen voorzien van up-to-date producten tegen een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

XILENT XG151 behuizing
Omdat Xilence dit jaar 10 jaar bestaat hebben zij een unieke XILENT X Midi Tower PC-behuizing ontworpen. De kast heeft een opvallend design omdat in het mesh frontpaneel een grote X is verwerkt, kenmerkend voor Xilence en de Romeinse X betekent 10.
Het X-ontwerp geeft niet alleen een uniek uiterlijk, maar zorgt ook voor een optimale luchtstroom om het systeem koel en krachtig te houden.

De XILENT XG151 biedt ruimte aan verschillende componenten dankzij zijn royale interieur. Ten opzichte van de Blade behuizing waar je maximaal een 240 water koeler in kwijt kunt, kun je in de XILENT X zelfs een 360 waterkoeler plaatsen.

De vier extra bijgeleverde fans, waarvan er drie oplichten in het frontpaneel doormiddel van ARGB, dragen niet alleen bij aan een goede luchtstroom, maar creëren ook een fascinerende verlichte sfeer die de game-ervaring tot een spectaculair spektakel maakt.

De XG151 beschikt over de volgende kenmerken:

  • Volledige X-mesh voorkant met drie vooraf geïnstalleerde ARGB-fans aan de voorkant en een zwarte 120mm PWM-fan aan de aan de achterkant
  • Geen zichtbare schroeven aan de zijpanelen van gehard glas
  • Geschikt voor CPU-waterkoeling tot 360 mm voor zowel aan de voorkant als de bovenkant
  • Ruimte voor een videokaart tot 375 mm lang en voor CPU-koelers tot 170 mm hoogte
  • De Xilent X kast heeft een vooraf geïnstalleerde GPU-houder
  • Een ARGB- en PWM-hub voor 6 ventilatoren
  • Tot slot een efficiënte, gemakkelijk te verwijderen en te reinigen stoffilters aan de bovenkant en achterkant.

Marvin -Key Account Manager bij Xilence zegt: “Met de X-behuizing hebben we geprobeerd om aan alle klantwensen te voldoen. De XG151 behuizing is aanzienlijk ruimer en met zijn functies en prijs is hij zeer populair bij onze Duitse klanten. Voor slechts ongeveer €60,- biedt het uitstekende luchtstroom – geweldig toch! Daarnaast is het zelfs mogelijk om in de nieuwe behuizing 360 AIO-koelers aan de bovenkant te plaatsen.”

Bron: foto’s en informatie – intern manager van Xilence en https://www.xilence.net/en/
Product informatie: https://wbdis.nl/?m=prodinfo&apn=00024320