Pure Base 500: compacte en ruimtelijke PC-behuizing

be quiet! introduceert uiterst praktische ATX-behuizing met bescheiden prijskaartje

Glinde, 3 september 2019 – be quiet!, de marktleider in computervoedingen in Duitsland sinds 2007*, kondigt de Pure Base 500 aan, een ATX PC-behuizing voor prijsbewuste zelfbouwers. Ondanks zijn beperkte afmetingen heeft deze behuizing voldoende ruimte voor krachtige hardware en biedt hij aantrekkelijke mogelijkheden, zoals een verwisselbare top cover en een mounting bracket voor de zichtbare installatie van twee 2,5” SSD’s in de hoofdruimte van de kast. Pure Base 500 is de eerste behuizing van be quiet! die in drie kleuren wordt geleverd: zwart (Black), metaalgrijs (Metallic Gray) en wit (White).
Effectief koelconcept
De Pure Base 500 is standaard voorzien van een magnetische, geluiddempende top cover met luchtgaten in het achterste deel. be quiet! levert ook een speciale luchtdoorlatende top cover mee die bedoeld is voor een lagere temperatuur in de behuizing bij installatie van een radiator aan de bovenzijde van de kast. De Pure Base 500 ondersteunt radiatoren van 120 of 240 millimeter aan de bovenzijde en radiatoren van 120, 140, 240, 280 of zelfs 360 millimeter aan de voorzijde van de behuizing. Standaard zijn er in de kast twee voorgeïnstalleerde Pure Wings 2 140mm-fans aanwezig met een maximaal toerental van 900 tpm.

Compact en toch ruimtelijk

De beschikbare ruimte in de Pure Base 500 wordt effectief gebruikt. De behuizing ondersteunt ATX-moederborden, grafische kaarten tot 369 millimeter, CPU-coolers met een hoogte van 190 millimeter, en lange radiatoren. Het plaatsen van veeleisende componenten met bijbehorende koeling is dus geen probleem. Er zijn tevens voldoende montageplekken voor opslag: de Pure Base 500 biedt een dubbele HDD-kooi voor twee 3,5”-drives (of één 2,5”-drive) verborgen achter de PSU-shroud, er is plaats voor twee SSD’s op de achterzijde van de moederbordtray, en er is een SSD-bracket in de hoofdruimte van de kast waarmee je twee SSD’s het middelpunt van belangstelling kunt maken. Dat levert een totaal op van vijf SSD’s tegelijkertijd, of twee HDD’s en vier SSD’s. De computervoeding mag een totale lengte hebben van 259 millimeter. Installeer je een langere radiator aan de voorzijde van de behuizing dan kan de HDD-kooi een paar centimeter teruggeschoven worden, waardoor er een maximale ruimte van 225 milllimeter overblijft voor de voeding – nog steeds meer dan voldoende ruimte voor het plaatsen van een gangbare ATX-computervoeding.

Geluidsdemping en praktisch gebruik

Om een stille werking te garanderen zijn de binnenzijde van het voorpaneel, de gesloten zijpanelen, en de standaard top cover voorzien van geluiddempend materiaal. Kabelbeheer is eenvoudig dankzij de Pure Base 500 PSU-shroud, het meegeleverde klittenband, en het grote aantal eyelets op de achterzijde van de moederbordtray. De demonteerbare SSD-bracket dient ook als een doorvoermogelijkheid om voedingskabels naar het moederbord of de grafische kaart te leiden en de voeding zelf kan eenvoudig worden geïnstalleerd dankzij een verwijderbare bracket aan de achterkant van de behuizing. Het stoffilter aan de onderzijde van de kast kan eenvoudig aan de voorkant worden losgetrokken, zonder dat de kast geopend hoeft te worden. De linker en rechter luchtinlaten op het frontpaneel hebben hun eigen demonteerbare stoffilters. Afhankelijk van het model wordt de Pure Base 500 geleverd met een geluiddempende stalen zijpaneel of een zijpaneel van gehard glas en de behuizing is beschikbaar in drie kleuren: zwart (Black), metaalgrijs (Metallic Gray) en wit (White). De witte en metaalgrijze uitvoering van de behuizing hebben een helder glaspaneel, bij de zwarte uitvoering gaat het om getint glas.
De Pure Base 500 komt in de komende weken op de markt voor een adviesprijs van €69,90 (Black), €79,90 (Black Window), €75,90 (Metallic Grey, White) en €85,90 (Metallic Grey Window, White Window).

*Bron: GfK Marktonderzoek Duitsland, verkoopaantallen interne computervoedingen, januari 2019

 

Persmateriaal
Pure Base 500 datasheet [PDF, xxx KB]

Pure Base 500 productbeeld – Black [ZIP, 12 MB]

Pure Base 500 productbeeld – White [ZIP, 10.6 MB]

Pure Base 500 productbeeld – Metallic Gray [ZIP, 12.4 MB]

Pure Base 500 Window productbeeld – Black [ZIP, 11.4 MB]

Pure Base 500 Window productbeeld – White [ZIP, 10.7 MB]

Pure Base 500 Window productbeeld – Metallic Gray [ZIP, 12 MB]